Mai mulți cetățeni irakieni au fost prinși în timp ce încercau să iasă ilegal din țară!

0
35

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat treisprezece cetăţeni din Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu ajutorul a trei călăuze de origine irakiană.

Luni, 05 decembrie 2016, în jurul orei 23.00, poliţişti de frontieră din Vama Nădlac, judeţul Arad au declanşat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale, ocazie cu care au identificat, pe raza localităţii de frontieră Nădlac, 13 persoane din care 9 copii şi 4 adulţi, de origine asiatică ce au coborât din trei autoturisme care se deplasau în regim de taxi.

Polițiștii de frontieră au oprit autoturismele şi au legitimat șoferii, constatându-se că aceştia sunt trei cetăţeni români, angajaţi ai unei firmei de taximetrie, totodată, stabilind că persoanele care au coborât din cele trei autovehicule sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în Romania, cu vârste cuprinse între 30 şi 38 de ani şi 9 minori, cel mai tânăr având 7 luni.

Surpriza poliţiştilor de frontieră a continua, la momentul legitimarii, când au observat un alt autoturism, înmatriculat în Austria, care staţiona nejustificat în apropiere şi în care se aflau alte trei persoane. Cu ocazia legitimării celor în cauză, s-a stabilit că aceştia sunt Shaker G., cetăţean irakian, cu rezidență în Austria, însoţit de doi pasageri, Rebaz A. și Hawree O., posesori de documente de calatorie eliberate de autoritatile austriece si italiene, care au intrat legal in tara în baza documentelor personale.

Având suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor, în urma cărora s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen, iar Shaker G, Rebaz A.şi Hawree O. urmau să-i sprijine în acţiunea ilegală.

De asemenea, şoferii de taxi au declarat că au fost contactaţi de către Rebaz A. pentru a transporta grupul de migranţi până în apropierea frontierei.

Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit migranților actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor trei călăuze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de călăuzire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here