Atac în Berlin la Târgul de Crăciun!

0
44

Bilanţul atacului de la Târgul de Crăciun din Berlin a ajuns la 12 morţi şi 48 de răniţi, după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni.

Luni seara, 19 decembrie 2016, un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni aflați la Târgul de Crăciun din zona Breitscheidplatz din Berlin.

Poliţia a deschis focul spre camionul care a intrat în mulţimea de oameni cu viteză mare, unul dintre bărbații aflaţi în cabină fiind împuşcat mortal, însă şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat ulterior.

Poliţia germană suspectează că acest incident a fost un act intenţionat, cel mai probabil cu caracter terorist, și au anunțat că la acest moment nu există informații privind anumite riscuri suplimentare, potrivit informărilor trimise de Biroul pentru Combaterea Infracționalității (LKA), cei care au preluat ancheta în cazul atacului.

Potrivit comunicatului de presă al MAE, „reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”.

Michael Müller, primarul Berlinului, a anunţat că „situaţia este sub control. Am asistat la un incident dramatic. Gândurile mele sunt la rudele persoanelor ucise sau rănite”.

De asemenea, cancelarul Angela Merkel a transmis și ea un mesaj prin intermediul purtătorului de cuvânt: „Suntem în doliu şi sperăm că numeroşii răniţi vor primi ajutorul necesar. Veştile de la Berlin au fost înspăimântătoare”.

Camionul folosit în atacul de la Berlin aparţine unei companii de transport din oraşul polonez Gdansk, iar proprietarul companiei, a transmis că vărul său, un şofer profesionist cu 15 ani vechime, urma să se deplaseze cu respectivul TIR la Berlin.

Andreas Geisel, ministrul de Interne al Landului Berlin a declarat că „derularea evenimentelor indică fie un accident, fie un atac”, iar ministrul federal de Interne, Frank-Walter Steinmeier, a confrmat că încă la acest moment nu este clar ce s-a întâmplat.

Potrivit informațiilor până la această oră, autorul atacului a fost identificat drept Naved B., un tânăr în vârstă de 23 de ani originar din Pakistan, care a intrat în Germania în 11 februarie 2016, trecând prin frontiera de la Passau, la graniţa între Germania şi Austria, fiind cunoscut poliţiei pentru mici infracţiuni.

Forţele speciale din structura poliţiei germane au descins marţi, 20 decembrie a.c., la doar câteva ore după atac, la fostul aeroport Tempelhof din Berlin, care în prezent serveşte ca centru pentru azilanţi.

Până la acest moment, autorităţile nu au oferit informaţii cu privire la această descindere.

Sursa foto: br.de

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here