Proteste în mai multe orașe ale țării!

0
63

La Oradea au protestat aproximativ 200 de oameni!

Un număr de aproximativ 15.000 de oameni au participat la protestele din seara de 22 ianuarie a.c., care au scandat atât în faţa sediului PSD, cât și a Guvernului, iar mai apoi s-au strâns în Piaţa Universităţii, acolo unde a mers şi Klaus Iohannis.

Potrivit legii, astfel de acţiuni trebuie anunţate la primărie cu trei zile înainte de a avea loc, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeiei Capitalei, Georgian Enache „protestul nu a fost declarat conform prevederilor legale. A fost organizat pe reţelele de socializare”.

De asemenea, din nefericire un jandarm care asigura ordinea publică în Piața Universității, a fost rănit, după ce a fost lovit de către un bărbat.

Întors din SUA, șeful Camerei Deputaților a criticat dur acțiunile președintelui Iohannis de a fi prezent în mijlocul protestatarilor și îl acuză de o tentativă de lovitură de stat, în mod deosebit prin prisma discursului susținut, în care încuraja oamenii aflați la protestul neautorizat.

Potrivit liderului PSD, Iohannis „s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”.

Prezența șefului statului a fost dur criticată chiar de către unul din foștii săi susținători, Cristian Tudor Popescu, luând o poziție dură față de prezența lui Iohannis în mijlocul protestatarilor.

„Nu s-a dus acolo decât pentru a câștiga niște capital politic, niște încredere populară în zona aceasta a opoziției față de PSD. Dânsul poate să facă conferințe de presă la Cotroceni, poate să facă interviuri televizate, în care să își exprime poziția față de aceste ordonanțe (…) Dar faptul că a venit și s-a frecat de mulțime îmbrăcat în geacă roșie, în seara asta, este un gest politicianist ieftin(…) Domnul Iohannis, care este șeful statului, cu atât mai puțin are a se duce îmbrăcat într-o geacă roșie, ca să fie văzut – de către cine? ” a fost replica dată de către Cristian Tudor Popescu, care practic umilește gestul făcut președintele Iohannis din seara de dumincă, 22 ianuarie.

De asemenea, mai multe voci din spațiul public spun că președintele a încălcat legea, fiind interesat doar de posibile avantaje pentru sine și au făcut trimitere la art. 80 alin.1 și 2 din Constituția României, unde este prevăzut că președintele reprezintă „statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării” și despre care la alin.2 este prevăzut că el „veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice”.

Sursa foto: puterea.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here