Omul de afaceri, Dan Adamescu, a decedat!

0
44

Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, 23-24 ianuarie a.c., într-un spital privat.

Omul de afaceri Dan Adamescu era internat la un spital privat din București, iar la finele anului 2016, familia acestuia acuza că nu a fost lăsată să îl vadă.

„Sora lui l-a văzut, dar nu mai pot intra rudele la el pentru că acea cameră este sterilă şi nimeni nu se poate apropia în afară de medici. Sora lui a cerut o vizită pentru luni, dar asta numai în cazul în care există îmbunătăţiri şi îl pot transfera la alt salon”, declara atunci nora omului de afaceri.

De asemenea, nora acestuia a mai spus, că omul de afaceri „a venit cu nenumărare bacterii din închisoare”, acesta fiind condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare.

Dan Adamescu deţinea mai multe afaceri, printre care compania de asigurări, Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care include ziarul România Liberă, fiind și proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

La finalul lunii noiembrie 2016, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiţionată depusă de către Dan Adamescu, așadar acesta ar trebuit să rămână în închisoare încă cel puţin până pe 19 februarie 2017, când ar fi avut posibilitatea să depună o nouă solicitare de eliberare condiţionată.

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv, în luna mai 2016, la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă, alături de el fiind condamnaţi şi alți patru magistraţi la pedepse cuprinse între 3,4 ani şi 12 ani şi două luni. Adamescu a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Nora lui Dan Adamescu a declarat după anunțul decesului omului de afaceri că „a fost o tortură. Asta a fost. O tortură. Cu semnătura judecătorilor şi a procurorilor. O tortură. (…)  Toţi judecătorii care au semnat sentinţa lui. Toţi care nu s-au uitat cel puţin pe documentele de la medici. Condiţiile din închisoare, toată lumea, tot sistemul, au ţinut un om şi l-au torturat. Pur şi simplu a fost toturat în închisoare, în spital şi uite că nu a mai putut să lupte. S-a dus să îşi facă operaţie la genunchi, a cerut să fie eliberat, îşi făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că starea lui este foarte gravă, trebuie să plece acasă, nu mai poate să stea acolo, am cerut arest la domiciliu, orice numai să trăiască”.

Sursa foto: romanialibera.ro

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here