Incendii la două societăți comerciale din județul Bihor!

0
23

Pompierii militari din cadrul I.S.U. „Crișana” s-au mobilizat pentru a stinge incendiile produse la două societăți comerciale din județul Bihor!Ziua de miercuri, 25 ianuarie a.c., a fost o zi încărcată pentru pompierii militari din cadrul I.S.U. „Crișana”, având de lichidat două incendii produse la două societăți comerciale din județul Bihor.

În jurul orei 14.40, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un motostivuitor care se afla în incinta unei societăți comerciale de pe Calea Borșului din municipiul Oradea.

„Cauza cea mai probabilă pentru producerea evenimentului o reprezintă de o defecțiune survenită în timpul exploatării utilajului,însă incidentul a fost gestionat cu operativitate de către forțele de intervenție, iar pagubele au fost limitate la izolația termică din compartimentul motor al motostivuitorului” a declarat purtătorul de cuvânt al I.S.U. „Crișana”, capitanul Camelia Roșca.

Tot miercuri, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 18.40, a fost solicitată intervenția echipajelor de pompieri pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la sediul unei societăți comerciale de pe strada Argeșului din Vașcău, al cărei domeniu de activitate îl constituie tăierea, fasonarea și finisarea pietrei.

În cazul acestui incident, potrivit capitanului Camelia Roșca, „la locul indicat de apelant au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Stației Ștei, care au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 35 de minute, împiedicând propagarea acestuia și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă. Pompieri militari paramedici, prezenți la fața locului cu o ambulanță de tip B2,  i-au acordat primul ajutor calificat unui angajat care, încercând să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri de gradul I și II, la nivelul feței și al umărului drept. Bărbatul a fost predat ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea care l-a transportat la spital. Pagubele înregistrate au constat în două scaune, un birou și circa un metru pătrat tavan din lemn”.

După efectuarea cercetărilor la fața locului, se pare că motivul producerii evenimentului ar fi determinat de depozitarea sau păstrarea necorespunzătoare a materialelor combustibile, un recipient cu benzină fiind amplasat lângă o sobă metalică.

Sursa foto: I.S.U. „Crișana”

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here