Știați care era rolul jocurilor Solitaire, Minesweeper şi Hearts în Windows?

0
101

Solitaire, Minesweeper și Hearts sunt cele mai cunoscute jocuri din Windows, dar știți motivul pentru care erau instalate pe toate calculatoarele?

Jocurile Solitaire sunt unele dintre cele mai populare din lume, datorită faptului că acestea vin preinstalate în sistemul de operare al Windows. Windows a introdus Solitaire în anul 1990, în Windows 3.0, însă motivul nu era, așa cum ați considera în primă fază, pentru divertisment, ci pentru a învăța utilizatorii să folosească într-un mod corect mausul.

În perioada respectivă foarte mulţi utilizatori nu erau obişnuiţi cu interfeţele grafice şi nici cu mausul și erau nevoiți să înveţe funcţii precum „drag and drop”.

solitaire-icon-2

Jocul Minesweeper fost introdus în anul 1992, în cadrul programului Windows 3.1 și a jucat și el un rol important.

Obiectivul jocului era de a învăța oamenii să fie precişi dar şi rapizi atunci când foloseau butoanele principale ale mausului, precum şi funcţiile clic stânga şi clic dreapta.

aid651374-728px-cheat-at-minesweeper-step-2

Apărut tot în anul 1992 pentru programul Windows for Workgroups 3.1, jocul Hearts nu era doar un simplu joc, dat fiind că rolul acestuia era de a învăța și obișnui oamenii să comunice în cadrul unei rețele locale de computere.

hearts

Privind tehnologia folosită din 1990 în cadrul Windows, e doar firesc a ne pune întrebarea, de ce aceste jocuri au rezistat atât de mult timp?

Răspunsul nu poate fi decât unul simplu, și anume pentru că în timp au devenit extrem de populare, iar chiar și în cadrul celui mai nou sistem de operare, Windows 10, cei de la Microsoft au inclus și colecţia Solitaire.

Mai mult de atât, din noiembrie 2016 colecţia Solitaire este disponibilă şi pentru sistemele de operare mobile Android şi iOS.

Surse foto: friv250.ro/wikihow.com/deejay.it/theverge.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here