Atac armat într-o moschee! Șase persoane au decedat, iar opt sunt rănite!

0
44

Trei persoane au deschis focul într-o moschee în timpul rugăciunilor, în urmă cărora, șase persoane au fost ucise!

Justin Trudeau, premierul Canadei, a catalogat atacul armat din moscheea din Quebec, ca fiind drept un atac terorist asupra musulmanilor.

Conform declarațiilor poliţiei două persoane au fost arestate, însă nu au dat publicității informații suplimentare.

Din informațiile inițiale, directorul moscheei a declarat că trei bărbaţi înarmaţi au deschis focul în interior, în timpul rugăciunilor de seară, unde se aflau aproximativ 40 de persoane, însă autoritățile au confirmat prezența doar a doi bărbați.

Condamnăm acest atac terorist asupra musulmanilor din centrul de rugăciune şi refugiu. Canadienii-musulmani sunt o parte importantă a structurii noastre naţionale, iar asemenea fapte nu-şi au locul în comunitatea, oraşele şi statul nostru” a fost declarația premierului canadian Justin Trudeau.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției locale, Christine Coulombe, a fost confirmat decesul a șase persoane, cu vârste între 35 și 70 de ani, și au fost rănite alte opt persoane.

În iunie 2016, la aceeași moschee a fost lăsat un cap de porc împachetat ca și un cadou pe care era scris „poftă bună”, în condițiile în care religia musulmană interzice consumul cărnii de porc.

Sursa foto: gds.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here