Percheziții DIICOT în 4 județe din România!

0
187

Procurorii din cadrul DIICOT Timișoara au efectuat, marți, 31 ianuarie a.c., un număr de 68 de percheziții în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara!

Procurorii DIICOT Timișoara au descins cu un număr de 68 de percheziții pe raza a 4 județe din România, în cadrul unei acțiuni ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, compus dintr-un număr de 58 de suspecți, toți specializați în săvârșirea infracțiunilor de trafic intern dar și internațional de droguri de mare risc.

Potrivit comunicatului emis de către DIICOT, „în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna octombrie 2015, suspecții s-au constituit într-un grup infracțional organizat, având ca preocupare procurarea și comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspecților au ajuns să se cunoască și să dezvolte relații specifice mediului infracțional pe linia traficului și consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timișoara”.

S-a constatat că suspecții acționau în mod precaut, comercializând drogurile numai către persoane care erau considerate ca fiind de încredere și doar după stabilirea în prealabil a locurilor unde urmau să fie efectuate tranzacțiile.

În același timp și discuțiile telefonice se purtau numai prin intermediari cunoscuți, din cercul de apropiați ai traficanților, în condiții care să nu permită deconspirarea lor.

Potrivit aceluiași comunicat, anchetatorii au stabilit în baza investigațiilor efectuate că activitatea suspecților era organizată pe mai multe nivele.

Urmează să fie audiate 80 de persoane la sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Timișoara, iar suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La activități participă de asemenea și polițiștii de combatere a criminalității organizate din Oradea și Hunedoara, ai inspectoratelor de poliție județene din Timiș, Arad, Caraș-Severin, precum și jandarmi.

Sursa foto: arhivă

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here