Directorul executiv al UBER s-a retras din echipa lui Donald Trump!

0
48

Directorul executiv al companiei Uber, Travis Kalanick, s-a retras din echipa de consiliere economică a preşedintelui american, Donald Trump!

Decizia directorului companiei vine ca urmare a criticilor din partea echipei şi a publicului, iar recent, pe reţelele de socializare a fost lansată și o campanie, numită #DeleteUber, care încurajează utilizatorii aplicaţiei să o şteargă datorită relaţiilor dintre Kalanick şi Trump.

Uber este la acest moment una din companiile din domeniul tehnlogiei care este îngrijorată de impactul asupra forţei de muncă pe care îl va avea interdicţia ce vizează imigraţia, semnată de președintele american Donald Trump.

Compania susţine că a pregătit un fond în valoare de trei milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectaţi, iniţiativă care îi va include şi pe şoferii Uber.

Echipa de consiliere economică, din care face parte şi directorul executiv al companiei Tesla, Elon Musk, se va întâlni vineri cu preşedintele Donald Trump, iar Musk a ținut să precizeze pentru presă că „echipa de consiliere economică oferă sfaturi, iar participarea nu înseamnă că sunt de acord cu acţiunile administraţiei”.

De asemenea, co-fondatorul Tesla a adăugat că el „şi alţii ne vom exprima obiecţia faţă de ordinul executiv recent asupra imigraţiei şi va oferi soluţii pentru schimbări ale politicii”.

Din aceeași echipă de consiliere economică a președintelui SUA, Donald Trump, fac parte și reprezentanţii companiilor IBM şi General Motors.

Preşedintele Donald Trump a interzis intrarea refugiaţilor sirieni în Statele Unite pe termen nelimitat, semnând și un ordin executiv care prevede şi suspendarea, timp de patru luni, toate programele de imigrare.

Sursa foto: qz.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here