Controalele la frontieră au fost prelungite cu trei luni în cazul a cinci țări membre Schengen!

0
36

Statele membre ale U.E. au confirmat o nouă prelungire pentru trei luni a controalelor la frontierele a cinci ţări care sunt membre Schengen!

Ca urmare a ultimelor decizii, Germania, Austria, Danemarca, Suedia şi Norvegia își vor continua controalele la frontiere până pe data de 11 mai 2017, acestea fiind reintroduse în anul 2015, ca urmare a fluxului de imigranţi cu care se confruntă aceste state.

Executivul U.E. a acceptat pentru prima dată în luna mai 2016 o prelungire excepţională a acestor controale la frontiere, ce au fost restabilite de cele cinci state, justificând la acel moment că este o situaţie excepţional, fixând drept obiectiv revenirea la situaţia inițială până la finele lui 2016, și anume decembrie, însă acest obiectiv nu a fost atins.

Derogările excepționale privind controalele de la punctele de frontieră sunt valabile doar pentru anumite puncte de trecere a frontierei din cele cinci ţări vizate, unde de exemplu, pentru Austria, sunt vizate frontierele terestre cu Ungaria şi Slovenia, iar în cazul Germaniei, frontiera terestră cu Austria.

Berlinul a anunţat în mod oficial intenţia de ajustifica pe viitor controalele la frontiere, fără a mai motiva prin contextul migraţiei ci în cel al ameninţării teroriste.

Sursa foto: bbc.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here