Dezamăgire din partea Nikon pentru pasionații de fotografie!

0
62

Cei de la Nikon au anunțat că vor anula seria de camere compacte DL!

Cei care erați în așteptare pentru seria de camere compacte perfromante DL a celor de la Nikon veți fi dezamăgiţi, dar fiind că acestea nu vor mai ajunge niciodată pe piaţă.

Compania japoneză a anunţat anularea planurilor ce priveau lansarea a trei camere foto anunţate anul trecut, care urmau să ajungă în magazinele de specialitate în luna iunie 2017, iar motivele din spatele acestei decizii par a fi foarte interesante.

Nikon se pregătea pentru lansarea modelelor DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 şi DL24-500 f/2.8-5.6 pentru vara anului 2017, camere foto compacte, care să ofere utilizatorilor performanţă ridicată atât pentru fotografiile instantanee, cât şi pentru filmat 4K, în carcase mici și uşor de transportat, fiind ideale pentru fotografia de stradă, peisaje sau pentru călătorii.

mrsn08jphgvgmqhjxzkb

Conform celor de la Nikon, problemele pe care compania le-a întâmpinat în dezvoltarea acestor aparate, în mod special în integrarea procesoarelor de imagine în corpuri atât de mici, dar şi costurile înalte de producţie, au dus la decizia de a anula planurile de lansare.

Compania Nikon nu este pregătită să acopere costurile ridicate de producţie, care s-ar putea răsfrânge asupra consumatorilor în unul din două moduri, și anume fie camerele ar fi vândute la un preţ competitiv de piață, iar marginea de profit a companiei scade foarte mult, fie acestea ar fi vândute la un preţ mai mare, iar numărul de unităţi vândute ar scădea, compania putând chiar să piardă bani în cazul în care s-ar produce prea multe unităţi care ulterior să stea pe raft.

În prezent, Nikon nu a anunţat nicio alternativă la aceste camere şi nici nu a oferit niciun detaliu despre posibilitatea continuării seriei DL în viitor, așadar cei care le așteptau cu nerăbdare, vor fi nevoiți să se reorienteze către oferta altui producător.

Sursa foto: nikon.co.in/gizmodo.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here