A.N.M. a emis un cod galben de ceață pentru 24 de județe!

0
29
sursa foto: arhivă

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, vineri dimineaţă, 17 februarie a.c., atenţionări de cod galben de ceaţă pentru 24 de judeţe din ţară!

Circulaţia rutieră este îngreunată în acest moment şi se desfăşoară în condiţii de ceaţă, pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Buzău, Bihor, Braşov, Cluj, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Satu Mare, Teleorman, Suceava şi Vrancea.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers şi să folosească în același timp luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă. Totodată, sunt sfătuiţi să folosească luminile de întâlnire ale autovehiculelor pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitate în acest sens.

De asemenea, cinci curse aeriene interne şi internaţionale au întârzieri, vineri dimineaţă, din cauza ceţii de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, fiind afectate, în special zborurile de Bucureşti, reprezentanţii aeroportului din Cluj declarând că mai înregistrează întârziere şi cursa care trebuia să decoleze spre Viena.

Totodată, A.N.M. a prelungit codul galben de ceaţă pentru judeţele Gorj, Olt şi Dolj dar și pentru alte 22 de judeţe din ţară, respectiv Cluj, Alba, Harghita, Covasna, Mureş, Gorj, Olt, Dolj, Buzău, Teleorman, Giurgiu, Satu Mare, Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Bihor, Timiş şi Arad.

În unele zone vizibilitatea este redusă local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, iar pe unele zone se depune chiciură şi polei.

Sursă foto: arhivă

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here