S-a decis! Telefoanele le vor fi ascultate în mod oficial!

0
29

Autoritățile vor asculta telefoanele și informațiile de pe computerele solicitanților de azil pentru a verifica identitatea și naționalitatea acestora. 

Guvernul german a elaborat o lege care să le permită autorităţilor să asculte telefoanele dar şi să verifice informaţiile de pe computerele solicitanţilor de azil, în situația în care există dubii în privinţa naţionalităţilor lor.

Specialiștii consideră această decizie ca fiind una neobişnuită, în situația în care în Germania protejarea datelor este inviolabilă.

Conform proiectului de lege, oficialii Biroului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi, vor primi autorizaţia legală de a cerceta cu atenţie telefoanele, tablete şi computerele solicitanţilor de azil.

Motivația oficialilor BAMF o reprezintă faptul că mulţi solicitanţi de azil prezintă documente false, cu speranța că li se va garanta dreptul de şedere.

Ministerul de Interne, care a formulat proiectul de lege, împreună cu Ministerul de Justiţie, a estimat că peste 50% din cele 280.000 de aplicaţii pentru azil din 2016 ar fi trebuit să fie cercetate mai atent.

Informații precum cele din telefoane nu au fost cercetate pentru că oficialii nu aveau autoritatea legală de acționa în acest mod, iar acum au apelat în schimb la lingvişti pentru a deermina adevărata origine a solicitanţilor de azil.

Această măsură este una dintre cele pe care Guvernul german a fost nevoit să le ia pentru a demonstra determinarea în a lua măsuri drastice faţă de abuzurile regulamentelor liberale în privinţa solicitărilor de azil.

Sursa foto: dezvaluitorul.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here