Florin Bodog, ministrul Sănătății, a anunțat introducerea vaccinului pneumococic

0
39
Sursa foto: google.com

Vaccinul pneumococic, care reprezintă o noutate absolută în România, urmează să apară în calendarul cu vaccinuri obligatorii pentru copii!

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat acest lucru la finele săptămânii trecute, la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova, unde a participat la deschiderea secţiei de Reumatologie a Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte, însă în ceea ce privește imunizarea pentru hepatitiă, producătorul nu ar avea „actele în regulă”.

În declarația sa, dr. Bodog a vorbit despre faptul că Ministerul de resort a identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin, însă nu mai repede de sfârşitul lunii martie.

„Este o problemă cu producătorul coreean nu are toate actele în regulă. Noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârşitul lunii martie. Va intra pe linia de producţie şi încercăm să găsim o soluţie pentru a ajunge cât mai repede la copii” a precizat ministrul.

De asemenea, Florian Bodog a abordat și problema vaccinului hexavalent, despre care a declarat că „procedura a fost făcută anul trecut, nu a fost semnat contracul de fosta conducere a ministerului şi nu am primit aviz CFP, ceea ce înseamnă că am două soluţii: fie îmi asum răspunderea şi semnez contractul fără controlul financiar preventiv, ceea ce poate să se soldeze cu o acuzaţie de abuz în serviciu, fie anulez contractul. Dacă anulez contractul fără să găsesc o altă soluţie, în continuare nu vom avea vaccin hexavalent…”, a precizat Florian Bodog.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că intenţionează să „introducem în schema de vaccinare pentru toţi copiii vaccinul pneumococic, o noutate absolută în România. Practic sunt două sau trei ţări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”.

Sursa foto: Facebook

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here