Noi atenționări de cod galben de vânt și ceață!

0
24
sursa foto: arhivă

A.N.M. a emis, marţi, 21 februarie a.c., noi atenţionări de cod galben de vânt şi ceață! 

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis marţi, 21 februarie 2017, noi atenţionări de cod galben de vânt şi ceață pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, intensificările vântului urmând să depăşească la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar izolat 100 de kilometri pe oră.

Atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş este în vigoare până la ora 14.00, iar la altitudini de peste 1.400 de metri intensificările vântului vor depăşi rafale de 70-80 de kilometri pe oră, iar izolat 100 de kilometri pe oră.

De asemenea se va semnala şi ninsoare viscolită, ceea ce va determina scăderea vizibilităţii.

Până la ora 13.00 sunt în vigoare atenţionări cod galben de vânt şi pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Suceava şi Neamţ, iar în judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi şi Vaslui s-a emis atenţionare de cod galben de ceaţă.

Atenţionarea de cod galben de vânt a fost emis și pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa este în vigoare până la ora 13.00, iar la altitudini de peste 1500 de metri intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră.

Şoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să evite depăşirile şi să folosească luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here