Zi grea pentru Klaus Iohannis!

0
62

Curtea de Apel Argeș se pronunţă, miercuri, 22 februarie 2017, în dosarul privind casa din Sibiu, pierdută definitiv de familia Iohannis, în urma procesului de la Curtea de Apel Braşov!

Săptămâna trecută, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat procesul pentru imobilul situat pe strada Nicoale Bălcescu, la nr. 29, din Sibiu, însă magistraţii argeşeni au amânat pronunţarea pentru astăzi, miercuri, 22 februarie.

Imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, a făcut parte din bunurile soților Eliseu și Maria Ghenea, după al căror deces, a ajuns în proprietatea statului român, și din care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999.

În anul 1997 casa a fost cumpărată de către chiriaşi, însă în anul 1999, contractele au fost anulate de către instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Imobilul a ajuns mai apoi în proprietatea familiei actualului preşedintelui al României, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea, iar foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Klaus Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar la jumătatea lunii noiembrie 2015 preşedintele Klaus Iohannis a făcut recurs, fiind însă respins la Curtea de Apel Braşov, care a menţinut decizia Tribunalului Braşov.

Magistrații Curtii de Apel Brasov, au reținut în motivarea hotărârii pronunțate în apel, expunerea Tribunalului Brasov, și anume „cauza ilicita izvorata din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de mostenitor se extinde si asupra contractului de vanzare-cumparare subsecvent, tertii – in speta doar paratul Johannis Klaus Werner – nefiind aparati de prezumtia de buna-credinta, fata de amploarea operatiunii ilicite rezultata din hotararile judecatoresti definitive pronuntate, consecintele juridice produse, succesiunea actelor juridice atacate si coparticipantii la intocmirea lor. Actul juridic subsecvent, intemeindu-se pe un act juridic incheiat prin fraudarea legii si fondat pe o cauza ilicita, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei-credinte a tertului, mai ales ca acesta este sotul celeilalte parti contractante care la randul sau a participat la intocmirea actului nul initial. In consecinta, petitul avand ca obiect constatarea nulitatii contractului de vanzare-cumparare este intemeiat, urmand a fi admis”.

În mod evident nemulțumiți, Carmen şi Klaus Iohannis au cerut atunci strămutarea dosarului, iar în aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, care trebuie să se pronunţe pe contestaţia în anulare depusă de famillia Iohannis.

Dacă magistrații vor respinge, astăzi contestaţia în anulare formulată de către casa de avocatură a familiei Iohannis, preşedintele va pierde imobilul, fiind de asemenea obligat să restituie statului român banii încasaţi din chirie.

Sursa foto: click.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here