Steliștii bihoreni ies în stradă, pentru „revoluția ros-albastră”!

0
36

Suporterii bihoreni ai echipei de fotbal FC Steaua Bucureşti sunt aşteptaţi sâmbătă, între orele 11.00 şi 14.00, la o acţiune de protest  în Parcul Traian. 

Evenimente similare de solidaritate cu clubul sportiv sunt anunțate și în alte 35 de judeţe din ţară, fanii dorind ca echipa din Liga I, care este patronată de George Becali, să nu fie nevoită să-şi schimbe numele sau chiar să piardă palmaresul, aşa cum a solicitat Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

„Solicităm intervenţia primului ministru, ministrului Apărării şi ministrului Justiţiei pentru că nouă ni se par multe lucruri ciudate. Decizia de la Curtea de Apel nu e definitivă, deşi e executorie. Sloganul principal al protestului este: Unica Steaua e acum în Liga 1”, a declarat organizatorul, Sorin Harasz.

„Steaua nu moare, nu dispare, nu se clonează! Dreptate pentru Steaua!”, sunt doar câteva din sloganurile cu care participanţii se vor prezenta la protest.

Cătălin Biriș, coordonatorul la nivel național al mitingului steliștilor, a afirmat că „MApN, CSA şi Ministerul Justiţiei trebuie să asculte şi voia majorităţii steliste. Ei trebuie să înţeleagă că nu se războiesc doar cu Gigi Becali, ci cu majoritatea covârşitoare a suporterilor stelişti. Majoritatea e de partea echipei lui Gigi Becali. Protestele vor avea la bază o petiţie legată de tot ce înseamnă echipa de fotbal Steaua. Aceste petiţii vor fi semnate de participanţii în stradă, vor fi înaintate la prefect şi vom cere prefecţilor ca în decurs de două săptămâni să prezinte organizatorilor confirmarea faptului că au fost recepţionate de prim-ministru, ministrul Apărării Naţionale şi Justiţiei”.

La finele anului 2016, Curtea de Apel Bucureşti a decis că echipa lui Gigi Becali nu mai poate folosi numele Steaua, iar decizia a fost atacată de vicecampioana României la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Începând cu 2017, vor exista două echipe Steaua, și anume formaţia lui Becali urmând ca de la 1 iunie să se numească FCSB.

„Formaţia va rămâne Steaua în vecii vecilor. Schimbăm numele ca să nu se mai comenteze, deşi eu sunt 100% convins că vom avea câştig de cauză. Dacă nu, se va numi FCSB, dar va fi tot Steaua. Istoria şi palmaresul nu ni le poate lua nimeni. E vorba de continuitate, nu poate să vină nimeni să spună altfel”, a precizat George Becali.

Sursa foto: look.tv

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here