Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acuzat de ANI pentru conflict de interese!

0
139

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul Aradului și totodată liderul PNL, Gheorghe Falca de savarsirea infracțiunii de conflict de interese!

Agenția Națională de Integritate a facut o sesizare pe numele lui Gheorghe Falcă la Parchetul General pentru infractiunea de conflict de interese, prevăzut de articolul 301 din Codul Penal.

Potrivt A.N.I., Gheorghe Falcă este acuzat că din calitatea sa de primar, ar fi semnat acte în favoarea unor beneficiari, ale căror proiecte au fost realizate de firma pe care o deține împreună cu soția sa, și anume Pro Arhitectura Arad, firmă care pe perioada mandatului liderului liberal, a beneficiat de marile contracte de consultanță ce a fost oferită lucrărilor edilitare din municipiul Arad.

În iunie 2016, Gheorghe Falcă a început procedurile legale pentru a divorța de sotia sa, cu care s-a căsătorit în 2002, fiind cununați atunci de către fostul președinte, Traian Băsescu, însă din septembrie 2016, procesul de divorț a fost suspendat.

Potrivit comunicatului emis de către A.N.I., „în exercitarea atribuțiilor de serviciu, FALCĂ GHEORGHE a semnat și aprobat 31 certificate de urbanism, patru autorizații de construire, două avize de oportunitate, două autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeași societate comercială – PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociați. De asemenea, soția persoanei evaluate deține și funcția de administrator la societatea comercială PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L. Cele 40 de acte materiale au fost semnate și aprobate de FALCĂ GHEORGHE, în calitate de primar al municipiului Arad, pe perioada mandatelor 2008 – 2012, respectiv 2012 – 2016. În perioada evaluată, S.C. PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L a distribuit dividende în cuantum de 403.000 Lei. Astfel, procedura de semnare și aprobare a documentelor sus-menționate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru FALCĂ GHEORGHE, cât și pentru soția acestuia”.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate „a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire de către FALCĂ GHEORGHE a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică” se mai arată în comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate.

Sursa foto: newsar.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here