Copiii cu Sindromul Down vor beneficia de însoțitor!

0
46

Comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii au finalizat schimbările aduse ordinului privind copiii cu dizabilităţi! 

Potrivit declarației ministrului Sănătății, Florian Bodog, „împreună cu doamna ministru al Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu am semnat ordinul de modificare și completare a Anexei nr. 1 a Ordinului nr. 1306/1883/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap şi a modalităţilor de aplicare a acestora”.

Mai exact, au fost modificate și completate criteriile pentru încadrarea în grad de handicap grav a afecțiunilor din categoria bolilor genetice, și anume Sindrom Down, fibroza chistică și epidermoliza buloasă, astfel încât să fie menținute drepturile obținute anterior.

„Am solicitat comisiilor să analizeze posibilitatea prelungirii perioadei de reevaluare, adică să nu-i mai cheme în fiecare an pentru că e de la sine înţeles că boala nu evoluează de la un an la altul. Erau nişte anomalii” a mai adăugat ministrul Bodog.

În ceea ce privește încadrarea în grad de handicap grav a copiilor diagnosticați cu Sindromul Dravet, dat fiind că este o afecțiune neurologică cu determinare genetică, așa cum sunt menționate la Capitolul I – Boli neurologice din Ordinul nr. 1306/1883/2016, se încadrează în gradul de handicap grav, ceea ce implică dreptul la însoțitor permanent.

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here