Două autoturisme căutate în străinătate, au fost oprite la frontieră!

0
45

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au descoperit la controlul de frontieră doi bărbați care conduceau două autoturisme, ce erau căutate de către autorităţile din Italia și Franța!

Miercuri, 1 martie 2017, în jurul orei 15.45, la Vama Borş, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul maghiar Karoly G., de 38 de ani, din judeţul Harghita, la volanul unui autoturism marca Lancia Delta, înmatriculat în Bulgaria.

„La controlul de frontieră şoferul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, şi documentele maşinii, care purtau însemnele autorităților din R. Bulgaria, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autovehiculul, fabricat în anul 2008, figurează ca bun pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în luna mai 2015, iar documentele de înmatriculare prezentate la control, nu întrunesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false” a declarat purtătorul de cuvânt, Laura Beatrice Bondar.

Faţă de  cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat mașina de la un cetăţean român a cărui identitate nu o cunoaşte şi știa că autovehiculul este căutat de autorităţile din Italia.

m2

Câteva minute mai târziu,  la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat tot pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Florin M., în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Dolj, la volanul unui Peugeot 407, înmatriculat în Franţa.

„Și de această dată, cu ocazia controlului de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză certificatul de înmatriculare emis de autorităţile franceze, iar în urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mașina figurează ca bun pentru folosire ca probă în cadrul procedurilor penale, alertă introdusă de autorităţile din Franţa în 13.02.2017” a mai adăugat, comisarul-șef Bondar.

Șoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţi şi că l-a cumpărat din Franţa, contra sumei de 1.700 euro.

Ambele autoturisme, unul în valoare de 6.000 Euro, al doilea de 1.700 Euro, au fost indisponibilizate la sediul P.T.F. Borș, respectiv S.T.P.F Arad până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi bărbați, actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, respectiv la furt.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here