Americanii de la General Motors au ajuns la un acord, iar OPEL urmează să fie preluat în mod oficial!

0
69

Grupul american de la General Motors a ajuns la un acord pentru preluarea brandului auto Opel!

Deși este considerată o tranzacţie destul de controversata în Germania, iar sindicatele germane nu au fost cele mai fericite de această preluare, grupul General Motors a ajuns la o înțelegere cu francezii de la Peugeot-Citroen.

Opel trece astfel în portofoliul francezilor pentru suma de 2,2 miliarde de euro, iar americanii de la Grupul General Motors a rămas astfel fără portofolii în Europa.

Grupul Peugeot-Citroen, care s-a situat foarte aproape de pragul insolvenţei în urmă cu 4 ani, a fost salvat de statul francez dar şi de un grup chinez, care au investe câteva miliarde de euro, iar noii acţionari l-au adus la conducere pe Carlos Tabares în calitate de CEO, cel care era în grupul Renault era numărul 2 şi care a supervizat dezvoltarea companiei Dacia, prin lansarea Logan sau Duster.

Carlos Tavares, actualmente CEO al grupului Peugeot, intenţionează să reînvie mărcile Opel şi Vauxhall GM, printr-o restructurare similară cu cea din urmă cu patru ani, și consideră că Opel, ar putea să fie un factor de creştere cu un potential de extindere dincolo de regiunea sa de origine, rol care consideră că a fost limitat în timpul în care a fost în portofoliul General Motors.

Tavares este originar portughez, în vârstă de 58 de ani, începându-și cariera la Renault în anul 1981, și a fost directorul proiectului Renault Megane II.

Acesta a lucrat mai apoi la subsidiara Nissan a Renault, iar în anul 2009 el a supervizat prezenţa Nissan în America de Nord şi de Sud.

Portughezul Tavares a preluat funcţia de director operaţional (COO) al grupului Renault din vara anului 2011, iar încă de la începerea mandatului său, Dacia a cunoscut cea mai mare expansiune din ultimii opt ani până la acea dată.

Tot sub conducerea lui Tavares, Renault a deschis o nouă uzină la Tanger pentru modele Dacia, iar în 2012 sub imaginea brandului autohton s-au lansat nu mai puţin de şase noi modele, în condiţiile în care până acum compania Dacia lansa cel mult un model pe an.

Mai mult, în 2012 s-au luat decizii precum scoaterea din producţie a unor modele de la Mioveni ca Logan Van, Pick-up şi MCV, acestea fiind înlocuite de Lodgy şi Dokker produse în Maroc. Şi tot cu Tavares la conducere a fost decisă lansarea Dacia în Marea Britanie, una dintre cele mai mari pieţe europene.

„Suntem încrezători că redresarea Opel/Vauxhall va merge mult mai rapid datorită suportului nostru. După ce am dezvoltat produse câștigătoare pentru piața din Europa, știm că Opel/Vauxhall este partenerul potrivit”, a completat Carlos Tavares.

Sursa foto: opel.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here