Inspectorii Antifraudă vor avea salariile diminuate!

0
67

Șeful ANAF a decis să taie salariile inspectorilor Antifraudă de la 1 martie!

Bogdan Nicolae-Stan, șeful ANAF, a dat un ordin, care începând cu 1 martie 2017, va reduce sporul pentru suprasolicitare psihică, de la 25% din salariul brut la 5%, ceea ce presupune o scădere substanțială a salariilor pentru inspectorii Antifraudă.

Până în acest moment, de acest spor beneficiau inspectorii Antifraudă, inspectorul șef Antifraudă, inspectorul adjunct Antifraudă dar și inspectorul general Antifraudă.

Potrivit liderului sindicatului Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu, acesta a declarat că prin acest ordin se va ajunge să fie plătită „doar funcția publică și nu activitatea individului”.

De asemenea, Sebastian Oprescu a mai precizat că „vor apărea discuții între diferite categorii de bugetari. Nu susținem categoric o asemenea inițiativă. Noi am solicitat extinderea sporului la nivelul tuturor instituțiilor care au activitate de control”.

Într-o întâlnire avută vineri, 3 martie a.c., purtată cu ministrul de Finanțe și șeful Fiscului, primul-ministru Sorin Grindeanu a cerut ANAF măsuri pentru o reformă pe fond, până marți, pentru creșterea gradului de colectare la buget.

La începutul acestei săptămâni, președintele ANAF a convocat luni, 6 martie 2017, o întâlnire cu direcțiile generale și regionale pentru a putea creea un plan de acțiune care să poată crește încasările la bugetul de stat.

Sursa foto: antifrauda.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here