Serviciul Român de Informații își va retrage ofițerii din cadrul DGAF!

0
647

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a demarat procedura de retragere a 23 de ofiţeri SRI care activau în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din anul 2014!

Într-un comunicat de presă, trimis agenției Mediafax, reprezentații instituției au precizat că „directorul SRI, dl. Eduard Hellvig, în baza unei analize, a iniţiat demersurile legale pentru încetarea detaşării ofiţerilor în cadrul ANAF”.

De asemenea reprezentanții Serviciului Român de Informații au precizat că specialiștii militari au fost detașați la ANAF, în baza Legii Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, în baza unei hotărâri CSAT clasificate, iar decizia a aparținut tuturor factorilor decizionali din cadrul instituţiilor statului român, reprezentate în cadrul CSAT, deci inclusiv preşedintele şi premierul României, iar S.R.I. a pus doar în aplicare, hotărârea CSAT.

În cadrul aceluiași comunicat trimis agenției Mediafax, Serviciul Român de Informații a precizat că atribuţiile ofiţerilor care au fost detaşaţi, au fost exclusiv cele corespunzătoare fişelor de post ale funcţiilor ocupate perioada detaşării ANAF, iar ofiţerii SRI au răspuns exclusiv obligaţiilor de serviciu atribuite de şefii ierarhici din cadrul instituției.

Până la acest moment, conform agenției Mediafax, nicio altă instituție nu a confirmat solicitărilor acestora o prezentă a ofițerilor SRI în acdrul DGAF.

Sursa foto: arhivă.

 

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here