Samsung va elimina o aplicație de pe noile smartphone-uri!

0
45

Samsung a anunțat că va renunța la senzorii de amprentă de pe telefoanele lor!

Anul treucut, la lansarea lui Galaxy Note 7, cei de la Samsung au prezentat și noua tehnologie de scanare a irisului, care a fost prezentată drept o metodă alternativă de autentificare, dar și mult mai sigură, față de clasica variantă a citirii amprentei.

Potrivit zvonurilor, cei de la Samsung vor să renunţe la senzorii de amprentă, motivând că aceştia sunt depăşiţi tehnologic, locul lor fiind luat de sistemele de recunoaştere facială şi scanare a irisului.

Totuși, pentru fanii senzorului de amprentă, trebuie să știe că și Galaxy S8 va încorpora mai departe această tehnologie, însă este foarte posibil ca acesta să includă şi tehnologie de recunoaştere a feţei utilizatorului, ce va putea fi folosită pentru deblocarea ecranului sau pentru a se autentificarea în aplicaţii şi alte servicii.

Potrivit acelorași zvonuri, cei de la Apple vor să renunțe de asemenea la cititorul de amprentă de pe iPhone, care va rămâne și în viitor, însă cel mai probabil, drept o modalitate de autentificare rămasă doar pentru smartphone-urile entry-level şi mid-range.

Tendințele arată că smartphone-urile premium vor folosi tehnologie de recunoaştere facială.

Primul cititor de amprentă a fost introdus pe un smartphone în anul 2011, pe modelul Motorola Atrix.

Sursa foto: go4it.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here