O nouă lovitură pentru Donald Trump! O instanță federală, a blochat ordonanța antiemigrație!

0
44

O instanţă federală a blocat, noul decret privind suspendarea vizelor cetăţenilor din state din Africa şi Orientul Mijlociu.

Derrick Watson, este judecătorul din statul american Hawaii, care a dispus suspendarea de urgenţă a prevederilor decretului prezidenţial antiimigraţie, emis de către Donald Trump, cu doar câteva ore înainte de intrarea acestuia în vigoare.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a emis pe data de 6 martie o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, prin care impune restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase state din Africa şi în Orientul Mijlociu, Irakul fiind însă eliminat de pe listă.

Noua ordonanţă a lui Trump a fost emisă după ce o altă ordonanță similară, care a fost adoptată în ianuarie 2017, a fost blocată de către o altă instanţă federală.

Această nouă ordonanţă vizează cetăţenii din țări precum Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen, însă Irakul a fost eliminat la solicitarea oficialilor din Pentagon, cu toate că, se regăsea în cadrul primei ordonanțe.

Motivul oficialilor Pentagonului a fost că au avut o colaborarea eficientă cu omologii din Bagdad, în lupta privind combaterea terorismului.

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here