Heliportul de la Spitalul Județean a fost autorizat!

0
336

Începând cu 20 martie 2017, heliportul de pe Spitalul Județean din Oradea, este autorizat și va putea fi folosit!

Autoritatea Aeronautică Civilă, a emis certificatul care atestă că heliportul îndeplineşte cerinţele de autorizare prevăzute de legislaţie.

Potrivit biroului de presă din cadrul Primăriei Oradea, instituție care administrează spitalul, procedurile de autorizare a heliportului au fost demarate înca din 2015, după finalizarea construcției.

Heliportul de la Oradea este primul din România care este construit pe clădirea unei unități medicale, motiv pentru care autorizarea a durat mai bine de un an.

Potrivit directorului, Carp „heliportul va funcţiona atât ziua cât şi noaptea şi este amplasat astfel încât pacientul să ajungă în cel mai scurt timp în sala de terapie intensivă, el fiind astfel cel mai rapid mijloc de transport pentru pacienți la momentul actual”. 

Amenajarea heliportului a durat trei ani și a presupus un cost de un milion de lei, bani care au venit din donații, bugetul spitalului dar și de la Ministerul Sănătății.

Începând cu 20 martie a.c., heliportul Spitalului Județean va putea fi folosit doar de către elicopterele destinate urgențelor medicale, care au atât capacitatea cât și tonajul adecvat.

De asemenea, municipalitatea precizează că în specificațiile elicopterelor care vor ateriza și decola de pe heliportul orădean, este vorba de aparate de zbor ale Ministerului Afacerilor Interne, ale SMURD dar și despre o parte din elicopterele Forțelor Aeriene Române.

Sursa foto: skyscrapercity.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here