Emeric Ienei împlinește astăzi 80 de ani!

0
20

Vestitul antrenor, Emeric Ienei împlineşte astăzi, 22 martie, frumoasa vârstă de 80 de ani!

Emeric Ienei este la acest moment, singurul tehnician care a cucerit Cupa Campionilor Europeni, actuala Champions League, cu o echipă românească!

„De ziua mea o să fiu acasă, dar sâmbătă o să ieşim la un restaurant cu familia şi prietenii. Mă simt bine şi aştept cu interes meciul cu Danemarca. Nu voi fi la Cluj-Napoca, prefer să-l văd la televizor”, a declarat fostul selecţioner.

Cu privire la rezultatul meciului dintre România – Danemarca, acesta a declarat că „ne aşteaptă un meci interesant, foarte disputat, în care trebuie să avem un echilibru între apărare şi atac. Avem şanse şi sper să le fructificăm”.

De menționat este că în anul 1989, echipa condusă de Emeric Ienei, învingea cu 3-1 Danemarca şi califica România la CM din Italia.

Potrivit tehnicianului, cea mai frumoasă amintire a sa din carieră, o reprezintă câştigarea Cupei Campionilor Europeni la Sevilla, în faţa Barcelonei.

„Am trăit nişte ore extraordinare! Am avut atunci un grup de jucători extraordinari, din toate punctele de vedere, tehnico-tactic şi moral. Îi felicit pe jucătorii care au evoluat în acel meci cu Barcelona. A fost un rezultat de excepţie al Stelei şi al României” a precizat tehnicianul orădean.

La cei 80 de ani pe care îi împlineşte, Emeric Ienei  a spus că „îmi doresc să fiu sănătos şi să mai trăiesc câţiva ani în care fotbalul românesc să devină mult mai eficient decât a fost în ultimii ani. Mi-aş dori ca suporterii români să aibă satisfacţiile din trecut, dacă nu chiar mai mari, şi să nu renunţe niciodată să susţină echipa naţională”.

Sursa foto: adevarul.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here