Un bihorean a inventat un sistem de încălzire unic în lume!

0
328
Sursa foto: google.com

Bihoreanul Adrian Farcaș, își prezintă în aceste zile invenția în domeniul sistemelor de încălzire în cadrul Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Intenticii Pro Invent din Cluj-Napoca.

În cadrul celei de a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent din Cluj-Napoca, un bihorean și-a expus brevetul de invenție, care prezintă un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură și care aduce o îmbunătățire actualelor sisteme.

Mai exact, Adrian Farcaș spune că a inventat un sistem de încălzire unic în lume, al cărui cost este cât o centrală termică normală, însă oferă un grad de siguranță ridicat și vine la pachet cu alte beneficii.

Potrivit inventatorului, aparatul este testat și perfecționat de 10 ani în mod constant, fiind instalată în sute de imobile până în prezent.

Invenția tânărului bihorean poate fi văzută în Complexul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, de pe B-dul Muncii nr. 103-105, până vineri, 24 martie 2017.

adrian-farcas-inventator-bihor-2

Costul unui asemenea sistem de încălzire pentru o locuință de 100 de metri pătrați pornește de la 1.800 de euro, iar avantajul major este acela că nu necesită revizii temporare și este foarte ușor de montat.

De asemenea, potrivit inventatorului, „costurile la încălzire, pe timp de iarnă, pentru o casă cu o suprafață de 100 de metri pătrați, este de aproximativ 150 de lei pe lună, iar instalația are până la 20 de ani garanție”.

Invenţia bihoreanului este aplicată în acest moment la scară largă în construcţia pompelor de căldură Termocasa, din Oradea, care are o experienţă de aproape 10 ani în producerea, comercializarea dar şi instalarea de sisteme de încălzire cu pompă de căldură folosind acest tip de schimbător de căldură, brevetat de către Adrian Farcaş.

„Brevetul este utilizat de aproape 10 ani pe piaţă şi a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor şi performanţelor, iar astfel, el poate revoluționa construcţia pompelor de căldură din intreagă lume, ţinând cont şi că utilizarea pompelor de căldură prezintă un trend ascendent în ultimii ani” a mai adăugat inventatorul Adrian Farcaș.

Sursa foto: ziarulclujean.ro/inventii-marci.eu

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here