Protesteste ale sindicaliștilor OTL în Piața Unirii!

0
87

Sindicaliștii OTL protestează în Piața Unirii datorită managementului defectuos și nerespectarea legii!

Începutul protestelor a adunat aproximativ 40 de oameni, însă cei din sindicatul Transloc al OTL au anunțat că vor mobiliza un număr de peste 200 de angați.

Potrivit liderului sindical, Virgil Mânz, managementul defectuos și problemele recurente i-au determinat să iasă în stradă, la acest protest, pe care îl consideră un film la care toți angajații OTL, conducerea companiei dar și Primăria s-au uitat de nenumărate ori.

Cu toate că își doreau să poată protesta în fața primăriei, ca Ilie Bolojan să le audă mai bine nemulțumirile, aceștia au primit aprobarea doar pt o zonă a Pieței Unirii, lângă statuia lui Mihai Viteazul.

Angajații OTL prezenți la protest, acuză Primăria Oradea că acopera erorile de nepermis în managementul companiei de transport local, și nu sancționează conducerea societății pentru modul în care folosesc banii publici.

De asemenea, liderul sindical, Virgil Mânz a ținut să precizeze că aceștia sunt ignorați în continuare de către conducerea companiei de transport local, în ceea ce privește sentințele judecătorești definitive, prin care angajații sunt îndreptățiți să își primească banii pentru orele suplimentare şi pentru zilele de weekend lucrate în 2008 şi 2009.

Aceștia reclamă faptul că OTL și-a onorat abia la jumătate obligațiile din sentințe, cu toate că erau obligați legal să le achite integral până la 30 septembrie 2015.

O altă greșeală majoră reclamată de către sindicaliști, e faptul că a fost externalizat serviciul de pază al OTL, iar potrivit Codului Muncii, era obligatorie o discuție prealabilă întocmirii caetului de sarcini, cu sindicatul.

Angajații din compania de transport local sunt cu atât mai nervoși, cu cât, OTL a încheiat și de această dată anul pe profit, iar salariile angajaților nu sunt majorate, iar hotărârile judecătorești nu sunt puse în aplicare.

Sursa foto: railwaymedia.co.uk

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here