O tânără jurnalistă din Oradea a fost umilită de către ambasadorul României din Marea Britanie!

0
76

Fostul consilier al președintelui Iohannis, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache este pus într-o lumină cel puțin nepotrivită ca reprezentant al României în capitala Regatului Unit!

Maia Bondici este o tânără româncă din Oradea, care s-a stabilit la Londra și din 2014 studiază jurnalism la City University of London.

Experiența orădencei cu ambasadorul României din Regatul Unit, Dan Mihalache, este una cel puțin umilitoare, despre care aceasta a postat pe pagina sa de Facebook.

Dan Mihalache, reprezentantul României în Regatul Unit, nu este nimeni altul decât fostul consilier al lui Klaus Iohannis, cunoscut pentru somnul său celebru din cadrul reuniunii internaționale din Serbia.

Maia Bondici a fost umilită de către Mihalache în timp ce aceasta îi lua un interviu despre situația românilor din Marea Britanie.

Absolventă de jurnalism chiar în Marea Britanie, tânăra s-a străduit să realizeze un interviu profesionist cu ambasadorul român, însă în schimbul profesionalismului așteptat de la un dipliomat, Maia Bondici a fost tratată cu superioritate și umilită.

mihalache-610x300

„Nici o avere sau poziție pe lumea asta nu îți poate justifica aroganța, nesimțirea, indolența și lipsa de respect. Oricât de bogat ai fi, că ești regină, sau un ambasador, trebuie să rămâi umil și respectuos, în special față de oamenii tăi”, a fost concluzia tinerei românce, după întâlnirea cu Mihalache.

Ambasadorul Mihalache nu s-a sfiit în a trata un conațional în cel mai îngrozitor mod posibil, umilindu-o pe tânăra jurnalistă.

„…pe mine nu mă interesează de cine ești tu. (În timp ce-și aprindea o țigară) Tu ești doar mesagerul. Nu ești importantă. Nu mă interesează câtuși de puțin ce vorbesc cu tine” a fost una din replicile umilitoare pe care Maia Bondici le-a primit de la Dan Mihalache.

Numirea lui Dan Mihalache drept ambasador al României în Marea Britanie a uimit scena politică, fiind criticată de foarte multe voci care s-au arătat împotriva unei numiri de acest fel. Nici simpatizanţii preşedintelui Iohannis nu au fost mai bucuroși de cel ales de către șeful statului.

„Nivelul de limbă engleză a domniei sale este echivalent cu a unui elev de clasa a 8 a. Plin de greșeli gramaticale și o continuă frică de exprimare, incoerent și lipsit de concizie. Deși întrebările mele erau diferite, răspunsurile lui au fost aceleași” a precizat jurnalista româncă despre nivelul de limbă engleză a demnitarului trimis să reprezinte România.

Întreaga experiență a tinerei jurnaliste românce cu reprezentantul României din Regatul Unit o puteți citi în acest link pe profilul tinerei orădence.

Sursa foto: aktual24.ro/comisarul.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here