Acordul cu Eurotransplant va fi prelungit!

0
36
Sursa foto: google.com

Ministrul Sănătăţii a declarat că acordul cu Eurotransplant va fi prelungit, după discuţia cu preşedintele organizaţiei!

Ministrul Sănătății, Florian Bodog a declarat că după discuțiile purtate cu președintele Eurotransplant, acordul urmează să fie prelungit.

De asemenea, ministrul a mai spus că a purtat discuţii în acest sens, atât cu omologul său austriac, cât şi cu şeful programului de transplant pulmonar de la clinica AKH.

„Am transmis o scrisoare oficială domnului Meiser, preşedintele Eurotransplant, cu care am şi discutat telefonic în cursul zilei de astăzi şi am obţinut promisiunea şi acordul de a prelungi scrisoarea de intenţie care expira la sfârşitul lunii martie, deci acordul cu Eurotransplant va fi prelungit, am permisiunea domniei sale. Am luat legătura cu ministerul Sănătăţii din Austria şi am solicitat să aibă o intervenţie politică, de data aceasta la clinica AKH, pentru pacienţii români. Acest lucru a fost convenit cu domnul premier Grindeanu. Am luat legătura cu domnul profesor Klepetko de la AKH care mi-a explicat că au o problemă de spaţiu, de supraaglomerare cu pacienţi şi rămânem în contact pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru pacienţii români”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Ministrul Bodog a mai susținut că a primit raportul Agenţiei Naţionale de Transplant, ca urmare a controlului făcut miercuri la Spitalul Sfânta Maria, precizând că a convenit cu specialistul Igor Tudorache, de la clinica din Hanovra, care a acceptat să vină să opereze în România.

„Echipa trimisă de ANT mi-a transmis un raport din care reiese că Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti îndeplineşte condiţiile de acreditare în vederea includerii în programul national de transplant de organe şi ţesuturi de origine umană, transplant pulmonar. Ministerul are datoria să se asigure, prin Agenţia Naţională de Transplant, dacă sunt sau nu sunt îndeplinite condiţiile acreditării, iar ANT, sub semnătura celor trei evaluator şi a preşedintelui agenţiei, spune că sunt îndeplinite condiţiile. Am vorbit personal cu doctoral Igor Tudorache, specialistul de la Hanovra, care şi-a reafirmat disponibilitatea de a veni să opereze în România. Când va fi deschis, orizontul de timp ţine de echipa medical de acolo”, a mai precizat, ministrul Bodog.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here