Elena Udrea a fost condamnată la șase ani cu executare în dosarul „Gala Bute”!

0
51

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”.

Marți, 28 martie 2017, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o, pe Elena Udrea la șase ani cu executare.

Magistrații i-au reținut fostului ministru trei infracţiuni de luare de mită pentru care au condamnat-o la cinci, patru şi şase ani de închisoare, precum și abuz în serviciu, pentru care a primit o condamnare tot de şase ani de închisoare, însă a fost achitată pentru infracţiunea de tentativă de folosire de declaraţii false sau incomplete.

Pedepsele fiind contopite, instanţa a dispus la final o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar mai sunt condamnați și fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, precum și fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, care a primit și ea o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul secretar general al MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Nu a scăpat nici fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care a fost condamnat de instanţă la patru ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi trei ani pentru încă o infracţiune de evaziune fiscală, pentru care magistrații i-au contopit pedepsele şi au dispus o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare.

Totodată fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, Elena Udrea trebuie să plateasă și suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autorittatea Naţională pentru Turism.

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost obligat și el de către magistrați să plătească către Ministerul Finanţelor 737.507 lei despăgubiri civile, plus dobânzi şi penalizări.

Magistraţii au mai dispus ca Elena Udrea să plătească suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autorittatea Naţională pentru Turism şi pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, să plătească către Ministerul Finanţelor 737.507 lei despăgubiri civile, plus dobânzi şi penalizări.

Decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu este definitivă.

Sursa foto: vasilemanu.ro

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here