Spitalul AKH va relua operațiile de transplant pentru pacienții români!

0
38

Ministrul Sănătății, Florian Bodog a declarat că Spitalul AKH din Viena va face din nou operații de transplant pentru pacienții români!

Marți, 28 martie a.c., ministrul Sănătății, Florian Bodog a declarat că programele de transplant pentru pacienții români vor fi reluate de către spitalul vienez, AKH.

„Am primit răspunsul oficial de la Spitalul AKH din Viena și cu satisfacție pot să anunț că situația a fost deblocată, Spitalul AKH urmând să facă din nou transplant pentru pacienţii români. Am convenit că, într-o primă etapă, un număr de 10 cazuri de transplant pulmonar să fie rezolvate de spitalul AKH” a informat ministrul Bodog.

De asemenea, potrivit ministrului, medicii austrieci au ajuns la un acord prin care vor pregăti medici români pentru a putea efectua operațiile de transplant.

„Spitalul austriac ne oferă posibilitatea de a participa la un program de urmărire și de monitorizare a activității pe care noi o facem în vederea demarării procedurii de transplant în România. Pe de altă parte, vreau să vă spun că dânșii vor face și un program de training, Universitatea din Viena manifestându-si dorința de a face acest program de pregătire pentru specialiștii români care vor activa în acest domeniu” a mai completat ministrul Sănătății.

Totodată, potrivit ministrului Bodog, Centrul de Transplant de la Spitalul „Sfânta Maria” din București va fi inclus în
Programul Național de Transplant Pulmonar, însă va depinde de echipa medicală și de managementul spitalului momentul când vor pornească programul, doar când vor considera că îl pot face în siguranță pentru pacienți.

Ministrul a ținut să sublinieze că aceasta este și o condiție impusă țării noastre de către Clinica AKH în așa fel încât, urmând modelul Ungariei, și România să poată dezvolta într-un an de zile un program propriu de transplant pulmonar.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here