Atac cu bombă în stația de metrou din Sankt Petersburg!

0
148

O explozie produsă în stația de metrou din Sankt Petersburg a avut loc luni, 3 martie 2017, care s-a soldat cu victime dar și persoane decedate!

O explozie, provocată de un mecanism exploziv artizanal, s-a produs luni, 3 martie a.c., în jurul orei locale 14:40, într-un vagon de metrou din Sankt Petersburg.

Explozia a avut loc în timp ce trenul se afla între stațiile Institutul Tehnologic și Sennaia Ploșciad, potrivit Comitetului Național Antiterorism.

Locul ales pentru atac nu este întâmplător, dat fiind că președintele Putin participa, luni, la un forum în acest oraș.

Imediat după explozie, autoritățile au sporit măsurile de securitate, inclusiv la Moscova, atât la metrou cât și pe aeroporturi, de teama unor noi explozii.

Bilanțul oficial prezintă 10 persoane care au murit și alte 37 ce au fost rănite, însă se așteaptă ca cifrele să se schimbe.

În ciuda informațiilor contradictorii ce au circulat pe parcursul zilei de luni, autoritatile ruse au descoperit un dispozitiv explozibil nedetonat într-o altă stație de metrou din Sankt Petersburg și au reușit să îl dezamorseze.

Anchetatorii ruşi verifică posibila implicare a doi nativi din Asia Centrală, un bărbat şi o femeie, în atacul terorist, iar primele informatii indică un barbat de 23 ani originar din Asia Centrală, ce este asociat cu „o grupare islamistă radicală interzisă în Rusia”, însă o concluzie definitivă va fi prezentată abia după examinarea probelor ADN.

Potrivit surselor din ancheta autorităților din Rusia, „cei doi au ajuns în atenţia forţelor de implementare a legii în urma examinării camerelor de supraveghere. Identitatea acestora este în curs de verificare, însă potrivit datelor preliminare, cei doi sunt nativi din Asia Centrală, ambii având în jur de 20 de ani”.

De asemenea, autoritățile analizează posibilitatea ca un cetăţean rus născut în Kârgâzstan să fie posibilul autor al atacului terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg, potrivit serviciilor de securitate GKNB.

Suspectul a fost identificat de către serviciile de securitate din Kârgâzstan, în persoana lui Akbarzhon Jalilov, născut în Osh, în 1995, existând posibilitatea ca acesta să fi fost un atacatr sinucigaş, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.

Autorităţile din Sankt-Peteresburg au declarat trei zile de doliu.

Kârgâzstan este un stat din Asia Centrală, care este predominant musulman şi este aliat politic al Rusiei, găzduind o bază aeriană militară rusă.

Sursa foto: mondonews.ro
Sursa video: YouTube.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here