Inspectoratul pentru Situații de Urgență face recrutări!

0
23

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crișana” recrutează candidaţi pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale!

La concursul de admitere – sesiunea 2017, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi scoase la concurs următoarele locuri:

 1. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti, Facultatea de Pompieri: 35 locuri – bărbaţi, din care unul pentru cetăţeni de etnie rromă;
 2. Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti, judeţul Prahova: 198 locuri – bărbaţi, din care 2 locuri pentru etnia rromă, pentru subofiţer de pompier şi protecţie civilă și 19 locuri – bărbaţi, pentru maistru militar auto.

Durata studiilor Facultăţii de Pompieri este de 4 ani, cursuri de zi cu frecvenţă, acestea finalizându-se cu diplomă de inginer în domeniul fundamental ştiinţe inginereşti, domeniul studiilor universitare de licenţă: „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-pompieri” şi diplomă de ofiţer care le conferă absolvenţilor dreptul de a profesa ca ofiţeri activi în Ministerul Afacerilor Interne, respectiv în Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În același timp, Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldești este o instituţie de învăţământ militar postliceal, aflată în structura Ministerului Afacerilor Interne, ce asigură absolvenţilor pregătirea în calificările „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”, respectiv „maistru militar auto”, în cadrul căreia, procesul instructiv-educativ se realizează pe parcursul a 2 ani, într-o formă de învăţământ cu frecvenţă.

foto

De asemenea, pentru concursul de admitere la instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, care pregătesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sunt scoase la concurs următoarele locuri, pentru femei şi bărbaţi:

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” Constanţa

 • Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale = 1 loc;

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu

 • Finanţe – Contabilitate = 1 loc;
 • Intendenţă = 5 locuri;

Academia Tehnică Militară:

 • Armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului =1 loc;
 • Materiale energetice şi apărare CBRN = 5 locuri;
 • Sisteme pentru baraje de mine, distrugeri şi mascare = 7 locuri;
 • Blindate, automobile şi tractoare = 4 locuri;
 • Construcţii şi fortificaţii = 4 locuri;
 • Comunicaţii pentru apărare şi securitate = 1 loc;
 • Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională = 4 locuri;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”
Piteşti:

 • Construcţii = 3 locuri;
 • Tehnică de comunicaţii = 5 locuri;
 • Operare şi mentenanţă echipamente de comunicaţii = 3 locuri.

Înscrierea candidaţilor se desfăşoară la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” din Oradea, str. Avram Iancu, nr. 9, în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 9ºº – 12ºº, în următoarele perioade:

 • pentru Facultatea de Pompieri și instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă :  04.2017 – 26.05.2017;
 • pentru Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ,,Pavel Zăgănescu”: 05.04.2017 – 21.07.2017.

Informaţii suplimentare privind calendarul activităţilor de recrutare sunt publicate pe site-ul unităţii: www.isubh.ro sau pot fi obținute la sediul inspectoratului, de la personalul desemnat al Serviciului Resurse Umane, telefon 0259/411.212, 0259/411.213, interior 27136, iar informaţii privind graficul admiterii, datele de prezentare, valoarea taxei de înscriere, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia etc. pot fi accesate la următoarele adrese de web: www.academiadepolitie.ro; www.scoaladepompieri.ro; www.igsu.ro; www.umfcaroldavila.ro; www.armyacademy.ro; www.mta.ro; www.ncoacademy.ro; www.scoaladragasani.ro; www.jandarmeriafalticeni.ro.

Sursa foto: expressandstar.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here