Oradea digitalizată, un puternic hub-IT al României pe viitor!

0
33

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel consideră că Oradea are vocația și potențialul de a deveni un nou un hub-IT al României, dacă reușește să creeze și să susțină un ecosistem propice inovării!

Tânărul europarlamentar social-democrat a declarat că pentru a putea profita din plin de progresul tehnologic în comunitate noastră, trebuie lucrat împreună cu mediul privat, cu tinerii dar și factorii educaționali, în acest sens, un prim pas reprezentându-l digitalizarea serviciilor publice locale, alături de crearea unui ecosistem ce susține dezvoltarea de noi afaceri în sfera tehnologiei.

„Eu nu pot să nu mă gândesc de zece ori pe zi la estimările Comisiei Europene care ne avertizează că nu peste mulți ani majoritatea locurilor de muncă disponibile în Europa vor necesita diverse cunoștințe și abilități digitale. Întrebarea este, ce facem ca să ne pregătim? Soluția imediată și obligatorie care îmi vine în minte este parteneriatul public-privat” a declarat eurodeputatul Emilian Pavel.

foto_emilian_pavel

Propunerea social-democratului bihorean a mai fost prezentată acum doi ani, iar în această săptămână a făcut un apel din plenul Parlamentului European, ce a fost adresat și către autoritățile locale din Oradea.

„Îmi dau seama de diferența enormă dintre a crea un hub-IT și a oferi training, calificări sau abilități digitale. Însă, mesajul meu, mai ales către autoritățile locale, este de a privi această provocare ca pe o necesitate, ca pe o obligație și nicidecum ca pe ceva opțional. În ce mă privește, ca inginer IT dar și ca eurodeputat, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta’’, a mai declarat europarlamentarul bihorean, Emilian Pavel.

 

 

Sursa foto: economica.net
Sursa video: YouTube.com

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here