Doliu în lumea artiștilor bihoreni. Florica Duma s-a stins din viață!

0
475
Sursa foto: YouTube.com

Artista de muzică folclorică, Florica Duma, s-a stins din viață în dimineața zilei de marți, 9 mai 2017!

Cunoscuta interpretă de muzică populară, Florica Duma s-a stins din viață în această dimineață, la Spitalul Clinic Județean din Oradea, la vârsta de 71 de ani.

Din nefericire, Florica Duma suferea de o boală gravă şi necruțătoare, fiind internată la Spitalul Clinic Județean din Oradea încă din luna aprilie a.c.

La începutul săptămânii trecute, artista a fost inconștientă și nu a mai putut comunica cu cei apropiați, iar din păcate, eforturile medicilor orădeni au fost în zadar, Florica Duma mergând la cele veșnice, potrivit medicilor, în jurul orei 05.00 dimineața.

Florica Duma s-a nascut în anul 1946, în satul Cărănzel, din județul Bihor, și a început să cânte de la vârsta de 9 ani, într-un borcan, pentru a-i putea amplifica vocea, iar peste ani a ajuns să lase în urma sa un repertoriu muzical de neegalat.

Una din cele mai cunoscute și apreciate melodii din repertoriul Floricăi Duma este „Lică Sămădău”, inspirată de nuvela Moara cu noroc, scrisă de Ioan Slavici.

Din repertoriul artistei mai fac parte și „Bate tare pintenii”, „Arunca-m-aș arunca”, „Dacă ai noroc și soartă”, „Cântec de nuntă”, „Ei hai nașule”, „Sus opinca dacă poți”, „Bună dimineața nană”, „Om bogat și om sarac”, „Descunună-mă părinte”, “„Tulai Doamne, Todorut”, „Am plecat cu clisa-n straiță”.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here