Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate!

0
62
Sursa foto: totalwomenscycling.com

Liga pentru Egalitatea de Șanse a TSD demarează campania națională „Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate”.

Liga pentru Egalitate de Șanse a Tineretului Social Democrat, coordonată la nivel național de către deputatul PSD Aida Căruceru și la nivel județean de către Tamaș Diana, a demarat azi campania națională intitulată „Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate” ,prin care-și propune să aducă pe agenda publică necesitatea promovării integrate și reale a principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați în toate politicile naționale, programele naționale și inițiativele legislative.

Campania a fost demarata luni, 8 mai a.c., cu ocazia Zilei Egalității de Șanse, printr-o serie de acțiuni desfășurate în paralel la București, în cadrul Camerei Deputaților, sub coordonarea Aidei Căruceru și sub patronajul Președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

În cadrul evenimentului a fost desfasurata o Conferință Națională prin care s-a adoptat o Rezoluție cu obiective concrete pentru a ajunge la o Românie modernă, din care discriminarea să fie eliminată.

Aida Căruceru, deputat PSD și coordonatorul Ligii pentru Egalitatea de Șanse a declarat că „în România se vorbește mult despre egalitatea de șanse, dar se face mult prea puțin în realitate. Deși în teorie femeile sunt egale cu barbații, în realitate lucrurile nu stau la fel. Acest lucru este generat și de faptul că principiul egalității de șanse este folosit doar declarativ, dar nu este foarte prezent atunci când se elaborează politici publice sau inițiative legislative care au un impact în viața reală. Prin campania națională pe care o declanșăm astăzi, ne propunem să schimbăm exact acest lucru și să începem să facem ca egalitatea de șanse să fie o realitate, nu doar un deziderat”.

Aida Căruceru a amintit că PSD este singurul partid din România care a respectat cota de gen și care a promovat în mod real femei în politică și în funcțiile importante de decizie.

„Egalitatea de gen este un subiect extraordinar de important pentru orice societate. Prioritatea este prevenirea și combaterea violenței, un fenomen îngrijorător care din fericire s-a restrâns cu mult în ultimii ani, în primul rând datorită educației, prin creșterea gradului de civilizație și prin faptul că societatea nu mai acceptă fenomenele de acest gen, dar care pot apărea oricând dacă îl ignorăm. Împreună putem genera acea schimbare structurală care să aducă România în rândul democrațiilor dezvoltate” declară Coordonatorul Ligii pentru Egalitate de Sanse Bihor, Tamaș Diana.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here