S-a descoperit substanța care inversează procesul de îmbătrânire!

0
140
Sursa foto: google.com

O substanţă din frunzele de canabis ar putea inversa procesul de îmbătrânire!

Această substanţă din canabis, pare să îmbunătăţească funcţia de memorare, conform unui studiu realizat de cercetători pe şoareci de laborator, urmând să studieze impactul acesteia şi pe oameni, pe parcursul acestui an.

Cercetătorii au administrat o doză redusă de THC unor şoareci de vârste diferite ca parte a unui studiu care investiga sistemele creierului implicate în procesul de îmbătrânire.

În urma administrării de THC, şoarecii mai bătrâni care au primit THC, aveau o putere de reţinere similară şoarecilor tineri cărora nu li se administrase nicio substanţă.

Conducătorul studiului, care a fost publicat în „Medicina Naturii”, Andras Bilkei-Gorzo, a declarat că acum se fac pregătiri pentru un studiu ce va fi realizat pe oameni, la scară mică, şi încearcă să găsească 100 de oameni cu vârsta cuprinsă între 60 şi 70 de ani, pentru a descoperi efecte similare în cazul acestora.

Doctorul Bilkei-Gorzo împreună cu echipa sa de la Universitatea din Bonn, Germania, au testat efectele THC-ului pe şoareci cu vârste de 2 luni, 12 luni sau 18 luni.

În cadrul unuia dintre cele trei teste cognitive, specialiaştii le-au dat ocazia şoarecilor să interacţioneze cu un obiect sau un şoarece, ceea ce ei găsesc, în mod normal, „mult mai interesant”, alegând, în proporţie de 70%, să petreacă timpul cu cealaltă rozătoare.

Deşi ar fi fantastic ca studiile clinice care vor fi efectuate asupra oamenilor să aibă aceleaşi rezultate, doctorul Gorzo nu recomandă în mod deosebit consumul de canabis, precizând că „totul depinde de doză şi de vârsta la care te apuci de fumat”.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here