Copiii de la Grădinița nr. 34 din Oradea, învață să protejeze natura!

0
142

Cei mici din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 34 din Oradea, au avut ocazia să învețe despre importanța protejării mediului înconjurător!

Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 34 Oradea și Facultatea de Protecția Mediului implementează în perioada 3 aprilie – 20 iunie 2017 proiectul intitulat „Învățăm să protejăm natura”, al cărui scop îl reprezintă atragerea atenției asupra importanței protejării naturii prin intermediul educației ecologice a copiilor, precum și reamenajarea spațiului verde din incinta grădiniței.

Prima activitate a proiectului, intitulată „Micul Grădinar”, a început pe data de 11 aprilie a.c. și se desfășoară până în data 12 iunie 2017.

 

 

 

 

 

În curtea grădiniței s-au amplasat jardiniere în care s-au plantat semințe de ardei, varză, conopidă, roșii, salată, ridichi, etc, activitatea fiind coordonată de către prof. univ. dr. ing. Timofte Adrian, iar cei mici au fost îndrumați și supravegheați de cadrele didactice ale grădiniței.

În cadrul aceluiași proiect, a mai avut loc o activitate de ecologizare pe malul râului Crișul Repede, pe data 22 aprilie a.c., cu ocazia Zilei Pământului, iar în perioada 5-10 mai 2017, studenții din cadrul Facultății de Mediu au fost confecționat căsuțe pentru păsări, care au fost vopsite de către cei mici de la grădiniță, cu ocazia Zilei Păsărilor și Arborilor. Căsuțele confecționate urmează să fie amplasate în Parcul „Petőfi Sándor”.

În continuarea activităților, reprezentanții fundației, împreună cu copii și studenții au reamenajat spațiului verde din curtea grădiniței, activitate ce a fost coordonată de către dr. ing. Ruben Budău și prof. univ. dr. ing. Timofte Adrian.

 

Conform acestora, s-au plantat un număr de 41 de arbuști, fiind totodată revopsite cele două balansoare existente din curtea grădiniței și s-a amplasat un tobogan și o hintă nouă.

Proiectul este finanțat de către Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spații Verzi – Componenta Spații Verzi Urbane. Valoarea totală a proiectului este de 8799 lei, din care 6999 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă, iar 1800 lei contribuția Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here