Explozie pe Manchester Arena la concertul Arianei Grande!

0
84
Sursa foto: coastalleader.com.au

Un număr de cel puțin 22 de persoane au murit și alte 59 sunt rănite, ca urmare a unei explozii pe Manchester Arena, la concertul Arianei Grande

Poliţia britanică analizează la acest moment posibilitatea ca explozia de pe Manchester Arena să fie un atac terorist.

Explozia a avut loc la concertul Arianei Grande, iar până la acest moment cel puţin 22 persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 59 sunt rănite, unde majoritatea celor prezenţi erau copii şi adolescenţi.

Ambasada României în Marea Britanie a făcut demersuri pe lângă autorităţi pentru a putea afla dacă printre victime sunt şi români, iar la Londra s-a reunit de urgență cabinetul de securitate COBRA, fiind aşteptată o conferinţă de presă.

Manchester Arena este cea mai mare sala de spectacole acoperita din Europa, având o capacitate de 21.000 de locuri, aceasta fiind plină de copii și adolescenți la momentul producerii exploziei.

Conform unui reprezentant al Poliției, „în prezent, tratăm incidentul ca pe unul terorist până când vom avea alte date”, precizând de asemenea că Poliţia colaborează cu instituţiile care au atribuţii în domeniul combaterii terorismului.

Șeful poliției din Manchester, Ian Hopkins, a declarat că acest eveniment este cel mai terifiant incident pe care forţele de ordine din Manchester l-au înfruntat vreodată, precizând că au fost mobilizați peste 400 de ofițeri de poliție, la locul exploziei.

Potrivit autorităților, atacatorul ar fi decedat în urma exploziei, acesta purtând asupra sa un dispozitiv explozibil pe care l-a detonat.

Până la aceasta oră nu se știe naționalitatea atacatorului și nici dacă acesta poliţia a acţionat de unul singur.

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here