Celebra „Tosca” a lui Giacomo Puccini va fi pusă în scenă la Teatrul „Regina Maria”!

0
407
Sursa foto: oradeainimagini.ro

Pe data de 25 iunie 2017, capodopera lui Giacomo Puccini va fi pusă în scenă la Teatrul „Regina Maria” de artiștii Operei Române din Craiova!

Cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și a Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar”, în luna iunie, publicul orădean o va putea vedea pe soprana Florina Mariș-Hinsu, în rolul cântăreței Floria Tosca, împreună cu artiștii Operei Române din Craiova, care vor susține două spectacole de prestigiu la Oradea,

„În data de 22 iunie 2017, artiștii Operei Române din Craiova vor susține spectacolul Szilvia, Prințesa Ceardașului de Kálmán Imre, la Casa de Cultură din Beiuș. Același spectacol va fi prezentat în Oradea, pe 24 iunie 2017, iar opera Tosca va fi prezentată în data de 25 iunie 2017. Publicul orădean merită astfel de spectacole, iar Consiliul Județean va sprijini organizarea evenimentelor culturale deosebite”, a precizat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Sursa foto: Facebook – Consiliul Județean Bihor

Alături de soprana orădeană Florina Mariș-Hinsu, în rolul lui Scarpia, publicul îl va vedea pe baritonul Ștefan Ignat, care a declarat că „această manifestare se va ridica la cel mai înalt grad artistic”.

Dublul eveniment artistic care va avea loc la Oradea propune și o operetă celebră.

Potrivit directorului Operei Române din Craiova, Antoniu Zamfir, „pe 24 iunie 2017 vom prezenta opereta Szilvia, Prințesa Ceardașului, compusă de Kálmán Imre”.

Opereta „Szilvia, Prințesa Ceardașului” se va juca în 22 iunie 2017 pe scena Casei de Cultură din Beiuș, iar spectacolul se va relua pe 24 iunie 2017, la Teatrul „Regina Maria” pentru ca în 25 iunie 2017, instituția să găzduiască opera „Tosca”.

Sursa foto: opera-online.com

Prețul unui bilet va fi cuprins între 20 lei și 40 lei.

„Cred că sămânța sădită de a aduce la Oradea spectacole de operă prinde vigoare. Publicul orădean le merită cu prisosință”, a declarat Daniel Vulcu, directorul Teatrului „Regina Maria”.

În perioada următoare, Consiliul Județean Bihor va sprijini acțiunile artiștilor bihoreni, motiv pentru care în colaborare cu Muzeul Național „George Enescu”, aceștia vor prezenta în luna septembrie, la Oradea, spectacolul „Oedip, pe înțelesul tuturor”.

Proiectul național în care au fost incluși și artiști orădeni va fi prezentat și comunității de români din Gyula.

„Oradea este unică la nivel național. Avem aici trei facultăți de muzică: în cadrul Universității Oradea, Partium și Emanuel. Avem potential și ne dorim să include și studenții în proiectele noastre de viitor”, a precizat directorul Casei de Cultură din Beiuș, Florin Mariș-Hinsu.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here