Primele bazine didactice de înot vor fi la Săcuieni și Nucet

0
403
Sursa foto: bain-cursuri-inot.ro

Primele două bazine didactice de înot vor fi construite la Nucet şi Săcueni, documentaţia fiind deja întocmită

Consiliul Judetean Bihor împreună cu Agenția de Dezvoltare Durabilă sunt primii din țară care au demarat un program de realizare de bazine didactice de înot în orașele județului Bihor.

Pentru două din cele 9, studiile de fezabilitate au fost deja publicate pe SEAP și se așteaptă în scurt timp demararea licitației vizând studiul tehnic și execuția propriu-zisă.

„Am lăsat la libera alegere ce tip de bazin de înot vor să construiască”, a menţionat preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, care a precizat că trei oraşe au optat pentru varianta unui singur bazin, și anume bazin semi-olimpic, cu o lungime de 25 m şi 12,5 metri lăţime, iar celelalte şase urmând să aibă două bazine, unul de 25 m şi încă unul mic pentru copii.

Printre oraşele care vor avea doar un bazin se numără Nucetul, unde primarul Mircea Tuduce a menţionat că valoarea estimată pentru realizarea construcţiei este de 3,42 milioane lei + TVA, iar bazinul de înot va fi amplasat lângă sala de sport existentă.

„Am ales această variantă pentru că Nucetul este un oraş mic, însă va deservi şi localităţile din jur, inclusiv Vârtopul”, a declarat primarul Tuduce, adăugând că la şcolile subordonate administraţiei locale din Nucet învaţă 320 elevi.

Totodată, primarul din Săcueni, Beres Csaba, a menţionat că în Săcueni învaţă 2.300 de copii, iar cele două bazine vor costa, estimativ, 4,29 milioane lei + TVA, putând fi folosite atât de adulți, cât și de copii.

Preşedintele Consiliului Județean Bihor a precizat că administraţia judeţeană va finanţa în toate cele nouă localităţi, și anume Beiuş, Şalonta, Marghita, Aleşd, Ştei, Vaşcău, Nucet, Săcueni şi Valea lui Mihai, bazinul didactic, urmând ca cel suplimentar să fie plătit de către administraţiile locale.

Tot în sarcina administraţiilor locale va cădea și obligația de a asigura partea de infrastructură, ce va cuprinde parcare, trotuare, acces, racorduri, vestiare, zonă de aşteptare şi tribune cu aproximativ 80 locuri, etc.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bihor, primele bazine de înot didactice, din Sacuieni și Nucet, vor fi gata anul viitor, fiind convins că în 2018, alte două sau trei bazine se vor demara în județ.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here