S-a dat startul programului „Prima Chirie”

0
54
Sursa foto: teotrandafir.com

AJOFM Bihor anunță persoanele interesate că primește cererile însoțite de documentele necesare pentru programul „prima chirie”

Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, pot beneficia de o primă de relocare neimpozabilă.

Prima de relocare este acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, care este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire, chirie și utilități, în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu poate fi mai mult de 900 de lei/lună.

„Prima de relocare se acordă persoanelor care se încadrează în muncă cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni și ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea, singure sau împreună cu familia, nu depășesc suma de 5.000 lei. Prima se acordă pentru o perioadă de maxim 36 luni, cu condiția respectării condițiilor legale de acordare” a declarat directorul executiv al AJOFM Bihor, Bekesi Csaba.

Persoanele care îndeplinesc condițiile legale sunt așteptate, în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă, să depună la AJOFM Bihor actele necesare acordării acestui drept.

„Totodată prin derogare de la acest termen, prima de relocare se acordă și persoanelor care îndeplinesc condițiile legale și care s-au angajat în perioada dintre 25.01.2017, data intrării în vigoare a OUG 6/2017 care modifică și completează Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea  ocupării forței de muncă, și 06.06.2017, dată intrării în vigoare a HG 374/2017 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002. Pentru aceste persoane termenul de 60 de zile începe cu data de 06.06.2017” a mai adăugat directorul instituției.

Persoanele interesate se pot adresa pentru informații suplimentare la sediul AJOFM Bihor din Oradea, Str. Transilvaniei nr. 2, tel: 0259436821. Alte informații pot fi găsite pe site-ul agenției: www.bihor.anofm.ro.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here