Şaptesprezece imigranți, depistaţi într-un lan de porumb, lângă frontiera cu Ungaria

0
59
Sursa foto: mangalia.tv

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, 17 cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran şi Libia, care au încercat să iasă ilegal din Romania

În noaptea de 14 spre 15 iunie, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Politiei de Frontiera Nădlac, din județul Arad, au depistat în apropierea frontierei de stat şaptesprezece persoane, care se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria.

Persoanele au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, dat fiind că acestea nu își justificau prezența în zona de frontieră.

„La verificări s-a stabilit că grupul este format patru bărbaţi, cinci femei şi opt minori,  cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran și Libia, adulții având vârste cuprinse între 21 și 49 ani, iar copiii intre 2 si 17 ani. De asemenea, la cercetări s-a stabilit faptul că toţi sunt solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen” a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here