Twitter a anunțat că va avea o opțiune de raportare a știrilor false

0
1099
Sursa foto: blog.heyo.com

Rețeaua de socializare Twitter a anunțat că vor avea o nouă opțiune, menită să combată știrile false din mediul online

După ce Facebook a luat primele măsuri pentru limitarea informațiilor false, numite „fake news”, aceste conţinuturi vor fi combătute și de reţeaua Twitter.

Administratorii reţelei de socializare au testat până acum mai multe variante pentru detectarea şi eliminarea rapidă a postărilor mincinoase sau a celor rău intenţionate.

Pe lângă opţiunile pentru raportarea tentativelor de hărţuire şi abuz, Twitter va adăuga şi suport pentru marcarea postărilor care propagă informaţii false, contribuţiile astfel aduse de comunitate ajutând la îndepărtarea mai rapidă a postărilor cu caracter nepotrivit.

Sursa foto: bbc.com

Compania testează în continuare şi un nou filtru ce apelează la tehnologii de inteligenţă artificială, al cărui scop este detectarea automată a conţinutului de tip spam, scanând automat milioane de postări în căutarea anumitor formule de exprimare şi inconsistenţe.

Acest nou sistem de filtrare automată a postărilor vine în completarea raportărilor manuale făcute de utilizatorii reţelei.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Toate aceste noi măsuri au loc în contextul presiunilor tot mai mari din partea Uniunii Eurpene, pentru limitarea propagării știrilor false, punând în discuţie inclusiv măsuri legislative care să prevadă aplicarea de amenzi pentru companiile care intermediază distribuirea acestui tip de conţinut.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here