Facebook va introduce o nouă funcție pentru aplicațiile mobile

0
1133
Sursa foto: telegraph.co.uk

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat că va adăuga o nouă funcție pentru utilizătorii aplicației mobile

Încercând să devenină atracția principală pe internet, Facebook adaugă tot mai multe capabilităţi în aplicaţia sa pentru mobil.

După ce au lansat funcțiile de review-uri pentru localuri, un bazar virtual, sursă de clipuri video şi transmisiuni live, și chiar loc de strâns fonduri pentru cauze caritabile, Facebook integrează în aplicaţia sa de mobil un „radar” pentru conexiuni Wi-Fi.

Radarul Wi-Fi al Facebook le va fi util turiştilor care au nevoie de conexiuni de internet stabile, ieftine şi securizate, dar şi celor care locuiesc în zone cu semnal slab de la operatorii telecom.

Cu toate că Uniunea Europeană a renunţat la tarifele de roaming între ţările membre, nu toate beneficiile din ţară vor fi disponibile în afara ei, iar tarifele pentru ţările care nu fac parte din UE rămân neschimbate, așadar orice călătorie către ţări îndepărtate va aduce de la sine trafic de internet la suprapreţ sau necesitatea unei conexiuni Wi-Fi.

Facebook a integrat în aplicaţia pentru terminalele mobile, iOS şi Android, funcţia „Find Wi-Fi”, care va marca pe hartă access point-urile scurizate din zonă.

Sursa foto: go4it.ro

Dat fiind că de cele mai multe ori turiştii sunt nevoiţi să caute localuri cu Wi-Fi, sau să „fure” internet de pe reţele neparolate, noua funcţie a celor de la Facebook marchează pe hartă localurile şi instituţiile care oferă internet wireless securizat.

Totodată, utilizatorii de Facebook care locuiesc în zone cu semnal slab din partea operatorilor telecom, vor putea cu uşurinţă să găsească un access point la care să se conecteze atunci când nu sunt acasă.

Accesarea acestei noi funcţii se face prin meniul „more” din aplicaţia de mobil, indiferent de sistemul de operare utilizat, fiind necesară o conexiunie la internet pentru a putea vedea pe hartă punctele de acces.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here