Germania confruntată cu riscul unor noi atacuri teroriste

0
978
Sursa foto: reporterntv.ro

Oficialii serviciilor secrete germane au ridicat un semnal de alarmă, privind posibilitatea unor noi atacuri teroriste

Oficialii germani din cadrul Serviciului de informații interne din Germania, au avertizat asupra posibilităţii producerii unor noi acţiuni teroriste, ce pot fi comise de musulmani radicalizaţi sau militanţi de extremă-dreapta sau extremă-stânga.

„Grupările radicale islamiste reprezintă în acest moment cea mai mare provocare pentru serviciile de securitate”, a precizat șeful Serviciului de informaţii interne din Germania, Hans-Georg Maassen.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că numărul musulmanilor radicalizaţi care sunt dornici să comită acte de violenţă a ajuns în 2016 la 680, iar cei mai mulţi dintre aceştia sunt membri ai mişcării religioase Salafiste.

Cu ocazia prezentării raportului anual al Serviciului de informaţii interne din Germania (BfV) cu privire la ameninţările în planul securităţii, Hans-Georg Maassen a mai declarat că se observă o creştere a numărului de simpatizanţi ai grupărilor de extremă-dreapta, dar şi o sporire a numărului de acte violente, care sunt comise de aceştia.

Cazurile de acţiuni violente de extremă-dreapta au ajuns anul trecut la 1.600, comparativ cu 1.408 în 2015 şi 990 în 2014.

Şi numărul simpatizanţilor de extremă-stânga a crescut semnificativ în ultimii ani, ajungând la 28.500.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here