Muniție din al Doilea Război Mondial găsită pe o stradă din Oradea

0
587
Sursa foto: gazetadesud.md

Pompierii militari bihoreni au desfășurat o misiune de distrugere a muniției neexplidate din cel de al Doilea Război Mondial

Miercuri, echipajul pirotehnic al I.S.U. „Crişana” a desfăşurat o misiune de distrugere a muniţiei ce a rămas neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia a constat în două bombe de artilerie de calibru 60 de milimetri, ce a fost găsită de un muncitor, în timpul efectuării unor lucrări de demolare a unor hale situate pe strada Oneștilor din municipiul Oradea.

Una dintre bombe avea încă focosul și capsa intacte, prezentând astfel un nivel ridicat de pericol.

„Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 100 de metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrusă la o dată ulterioară” a declarat căpitanul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al I.S.U. „Crișana”.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii muniţiilor şi elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând  descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, fiind totodată interzise mutarea, ridicarea și transportul acestora.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here