Rețelele sociale reprezintă un potențial dăunător pentru sănătatea mintală

0
1003
Sursa foto: onlineschools.org

Potrivit unor studii, folosirea în exces a rețelor sociale pot să dăuneze sănătății mintale în cazul tinerilor

Un studiu recent publicat de cercetătorii britanici, relevă o conexiune între folosirea „extremă” a internetului, și în mod special a reţelelor de socializare, şi bolile psihice diagnosticate în rândul tinerilor.

Cu toate că analiza nu relevă că folosirea excesivă a internetului ar cauza în mod direct apariţia bolilor mintale sau a depresiei, concluzia studiului este că numărul mare de ore petrecute online este adesea asociat cu nemulţumiri referitor la propria viaţă.

Studiul publicat de către cei de la Education Policy Institute încearcă să evalueze sănătatea mintală în rândul copiilor şi adolescenţilor, iar unul dintre subiectele atinse a fost corelarea între folosirea internetului şi a reţelelor de socializare cu problemele mintale.

Conform studiului, tinerii care petrec în timpul săptămânii trei sau mai multe ore online sunt de două ori mai predispuşi în a dezvolta probleme de sănătate mentală.

În timp ce copii şi tinerii care folosesc cu moderaţie dispozitivele conectate la internet au raportat incidente de hărţuire online în 6.7% din cazuri, proporţia creşte la 17.8% în rândul celor care petrec mult timp conectaţi la reţelele de socializare şi internet.

Totodată, proporţia celor care se declară mulţumiţi de propria viaţă scade de la 7.4/10 la 6.59/10, sugerând un impact negativ asupra psihicului uman.

Însă folosirea excesivă a internetului poate fi şi un răspuns la probleme deja existente în viaţa de zi cu zi, încât este greu de stabilit dacă timpul petrecut online este la sursa problemelor, sau doar consecinţă a acestora.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here